Blackjack stratégia 2023

 1. Új Magyar Szerencsejáték Kaszinó Stratégiák: És amikor a Bitcoint használja a preferált crypto kaszinóban, élvezheti a védelem és a biztonság extra rétegét.
 2. Online Kaszinó Magyar Kaszinó Blackjack Szabályok - Természetesen nagyon vicces, de mindennek mérsékelten kell lennie.
 3. Leghíresebb Bónusz Szerencsejáték És Spins Online: Szerencsére a megbízható online kaszinók Malajziában privát és biztonságos lehetőségeket kínálnak, amelyek segítségével igényelheti ezeket az üdvözlő bónuszokat, és könnyedén játszhatnak.

Kaszinó kocka

Webkaszinó Magyarország
Sok játékos jön az online kaszinókba kizárólag a benyomások megszerzéséhez, és nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a kérdés monetáris oldalának.
Android Szerencsejáték Autónyeremény
Az első befizetés előtt azonban alapos kutatásra van szükség.
Egyesek valamivel több erőfeszítést igényelnek, de ezt az optimális játékmenet elérésével jutalmazzák.

Online elektronikus bónusz szerencsejáték játék

Gyümölcs Pörgetések Eladása
Igényeljen PayPal Kaszinó No deposit USA juttatás, ha kiválasztja az üdvözlő bónusz.
Legjobb Nyerő Web Játékgépek
Azok számára, akik újak az online szerencsejátékban, az online nyerőgépek egyik fő előnye, hogy bármikor ingyen játszhat.
Oldalak Blackjack Android Valódi Pénzért

Ingatlan műszaki állapotfelmérés

Mikor lehet szükség ingatlan műszaki állapotfelmérésre?

Elsősorban használt lakás, ház vásárlásakor.  Lényegében arról van szó mint  amikor autóvásárlásnál a vevő elviszi a szerelőjét, vagy a kiszemelt autót beviszik egy márkaszervizbe átvizsgálásra. Ilyenkor a szerelők megvizsgálják az autó műszaki paramétereit, és ezek alapján tájékoztatják a vevőt, hogy a gépjármű állapota azonos-e azzal, amit a hirdetésben állítanak. Az esetleges hibákat rögzítik, és tájékoztatják a vevőt a közeljövőben várható kiadásokról.

Az autóknál már itthon is elterjedt, ellentétben az ingatlanok vásárlásával, ami mintegy átlagosan tízszer annyiba kerül mint egy használt gépjármű. A mai ingatlanpiacon külön iparág kezd épülni arra – home staging – , hogy egy lakást az eladáshoz olyan állapotba hozzanak, hogy a reális piaci értéke fölött tudjanak értékesíteni.  Ez természetesen nem csalás (ellentétben a gépjárművek futásteljesítményének módosításával), csak a vevőnek tisztában kell lennie azzal, hogy akár az ingatlanról kialakított kép manipulált. Sajnos számos alkalommal találkoztam azzal az esettel is, amikor valóban felújították az ingatlant (legjobb tudásuk szerint), de a technológia nem volt megfelelő. Erre itt van egy elrettentő példa.

Mit vizsgálok egy műszaki állapotfelmérés során?

Elsősorban az ingatlan főbb műszaki paramétereit:

 • épület szerkezete
 • épületgépészeti hálózat
 • elektromos hálózat
 • nyílászárók állapota
 • víz és hőszigetelések állapota
 • burkolatok, falazatok állapota.

Másodsorban azt, hogy az ingatlanon milyen átalakítást kell elvégezni ahhoz, hogy megfeleljen a vásárló igényeinek. Amint ez megvan egy nagyságrendi felújítási költséget is tudunk számolni. Ez esetben a vásárló teljesebb képet kap az ingatlan állapotáról, valamint könnyen összehasonlíthatóvá válnak egymással a lakások/házak műszaki szempontból.

Milyen módszerekkel vizsgálom az épületet?

Ingatlan vásárlása előtt csak olyan módszerrel lehet vizsgálni az épületet, amely megbontással nem jár, így ebben a fázisban az alábbi módszereket lehet alkalmazni.

 • A rendelkezésre álló dokumentumok áttekintése (építési engedély, esetleg kiviteli terv, építésről, felújításról készült fényképek)
 • szemrevételezéssel: az épület teljes szerkezetét, nyílászárók, burkolatok, elektromos és gépészeti berendezések állapotát vizsgálom ezzel a módszerrel
 • műszeres vizsgálatokkal
  • falnedvesség mérés : az egyik legelterjedtebb hibaforrást, a falak vízszigetelésének hiányát/elöregedését lehet ezzel a módszerrel vizsgálni
  • hőkamerás vizsgálat: elsősorban az épület hőhidait, általános hőszigetelési képességét lehet ezzel az eszközzel vizsgálni. Ez a lehetőség késő ősztől kora tavaszig lehetséges, mivel ekkor van meg a szükséges 12-15 °C  különbség a külső és belső hőmérséklet között.
 • +1, a vizsgálat során a tulajdonosnak jól feltett kérdésekkel rengeteg hasznos információra lehet szert tenni

Hogy néz ki a műszaki felmérés a gyakorlatban?

A kapcsolatfelvételt követően időpontot egyeztetünk, a megbeszélt időpontban a felmérés helyszínén találkozunk. A felmérés megközelítőleg egy órát vesz igénybe. A szemle után leülünk egy kávé (opcionálisan tea, üdítő… stb) mellé és átbeszéljük a látottakat, a felújítási lehetőségeket, várható költségeket.

Hogy működik ez több ingatlan esetében?

Ebben az esetben egy hétvégi napot szoktam javasolni. Az ingatlanok tulajdonosaival egymást követő időpontokat célszerű leegyeztetni. A felméréseket követően átbeszéljük a látottakat, de ebben az esetben az ingatlanok kiértékelése nem a helyszínen történik. Általában másnapra elkészítem a kiértékeléseket, és ezeket személyesen mintegy két-három órában át tudjuk beszélni.

Mibe kerül ez nekem?

 • Lakás műszaki állapotfelmérése : 40.000 Ft.
 • Családi ház műszaki állapotfelmérése 45.000 Ft

Visszatérő ügyfelek részére (a második felméréstől)

 • Lakás műszaki állapotfelmérése : 35.000 Ft.
 • Családi ház műszaki állapotfelmérése 40.000 Ft

Az árak a fizetendő árak (ÁFA mentes)

 

Mit kapok cserébe a pénzemért?

 • Valós mérnöki tanácsadást
 • Független műszaki véleményt műszeres vizsgálatokkal alátámasztva (ez nem azonos a szakértői/igazságügyi szakértői szakvéleménnyel)
 • Reális képet az ingatlanról (átlátva a home stagingen)
 • A lakásra vonatkozó felújítási koncepciót (amennyiben szükséges)
 • Várható felújítási költséget
 • +1 kávét (opcionálisan tea, üdítő… stb)